Συνεδριάζουν ΕΕ και Κοινοβουλευτική Ομάδα στη ΔΗΜΑΡ
Με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για τη συμμετοχή και τη στήριξη της κυβέρνησης, συνεδριάζει στις 11.00 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Χθες το βράδυ ο Φώτης Κουβέλης, δεν συμφώνησε με τη συμβιβαστική πρόταση για τη δημόσια τηλεόραση που διαμορφώθηκε στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εντονοι πλέον είναι οι προβληματισμοί στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην κυβέρνηση και την ουσιαστική αποχώρηση από αυτήν.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι πρέπει να αποσυρθούν οι υπουργοί του κόμματος από την κυβέρνηση Σαμαρά και απόσυρση στελεχών από τον Δημόσιο τομέα. Ως προς την υποστήριξη προς την κυβέρνηση αυτό θα αποφασιστεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης που πραγματοποιείται αυτή την ώρα. Μέχρι στιγμής κινείται στη γραμμή της προγραμματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή θα ψηφίζει τα νομοσχέδια τα οποία θεωρεί σωστά, ενώ δεν θέτει θέμα να πέσει η κυβέρνηση.

Στελέχη του κόμματος μιλούσαν για μεγάλο θυμό καθώς η ΔΗΜΑΡ είχε στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, με μεγάλο πολιτικό κόστος, κάτι όπως που όπως έλεγαν δεν αναγνωρίστηκε από τον πρωθυπουργό σε θέματα όπως η ΕΡΤ και το αντιρατσιστικό.

Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Αγίου Κωνσταντίνου είναι χωρισμένα στα τρία με τα λιγότερα να υποστηρίζουν τη συνέχιση της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση. Από τους υπόλοιπους άλλοι είναι υπέρ της αποχώρησης από την κυβέρνηση και άλλοι υπέρ της ψήφου ανοχής προς αυτήν.

Ο αντίκτυπος της χθεσινής δήλωσης του κ. Φώτη Κουβέλη που αφήνει ανοιχτή την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση ήταν θετικός στο πολιτικό ακροατήριο που απευθύνεται το κόμμα της ανανεωτικής Αριστεράς. Ακόμα και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές αναφερόντουσαν με πολύ θερμά λόγια στην απόφαση της ΔΗΜΑΡ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.