Συνεχίζεται η απεργία των διοικητικών στα ΑΕΙ
Συγκέντρωση στην Πύλη της Πανεπιστημιούπολης πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συνεχίζουν για 11η εβδομάδα την απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας.Οι απεργοί του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν καλέσει στην Πύλη της Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε) και στην Ιατρική Σχολή (Μ. Ασίας 75), «όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της ακαδημαϊκής κοινότητας, τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, σωματεία και συλλογικότητες εργαζομένων, φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες γειτονιάς και όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον απεργιακό μας αγώνα και να εναντιωθούν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που στα χνάρια της χούντας απειλεί με εισβολή των δυνάμεων καταστολής στα Πανεπιστήμια».

Θ. Πελεγρίνης: Δεν μπορεί να ανοίξει το Πανεπιστήμιο ενώ απεργούν οι διοικητικοί
«Θέλουμε πάση θυσία να ανοίξει το πανεπιστήμιο. Όταν όμως απεργεί το σύνολο των διοικητικών πώς μπορεί να γίνει αυτό;», ανέφερε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης, μιλώντας στο πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Επανέλαβε πάντως ότι ο αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων είναι δίκαιος και ότι δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό. «Είναι παράλογα αυτά που κάνει το υπουργείο. Ζητάει για 100 μέλη διδακτικού προσωπικού έναν διοικητικό υπάλληλο», είπε.

«Δεν μας φοβίζουν τα ματ»
«Είμαστε εδώ για να περιφρουρήσουμε την απεργία μας», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κ. Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος του Κεντρικού Συλλόγου της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο κ. Τριγάζης ζήτησε να «ακυρωθεί η ΚΥΑ που διαλύει το δημόσιο Πανεπιστήμιο». «Η αξιολόγηση η δική μας γίνεται κάθε μέρα, δεν θα την κάνει κανένας κύριος Αρβανιτόπουλος και η παρέα του», είπε και πρόσθεσε: «Ούτε τα ματ μας φοβίζουν, ούτε οι απειλές...Υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας».

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει εκ νέου το υπ. Παιδείας
Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε χθες ότι το υπουργείο θα προσφύγει ξανά στα δικαστήρια με αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία.
«Παραβιάζουν τον νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη» τόνισε.
Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, η άρνηση της Συγκλήτου και του πρύτανη να εφαρμόσουν τον νόμο και να ανοίξουν το πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου.  «Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια» είπε χαρακτηριστικά.
Όπως δήλωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, «αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι τους».
Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο ανήκει στον ελληνικό λαό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών του και τις θυσίες των οικογενειών τους, κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

«Δεν τίθεται θέμα επιστράτευσης»
Ο υπουργός μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο τηλεοπτικό σταθμό Mega έκανε για άλλη μια φορά έκκληση σε φοιτητές και καθηγητές να επιστέψουν στα μαθήματά τους, εφαρμόζοντας το νόμο.
«Παρά το γεγονός ότι θέλουν να συνεχίσουν την απεργία τους αυτό δεν πρέπει να μη δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές και τους καθηγητές να κάνουν τα μαθήματά τους», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αρβανιτόπουλος δηλώνοντας  ωστόσο ότι δεν τίθεται ζήτημα επιστράτευσης. (Ναυτεμπορική)