Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο Ιταλός δικηγόρος του Οτζαλάν
Συνελήφθη ο Αρτούρο Σαλέρνι-Ιταλός δικηγόρος του Οτζαλάν που ήρθε από την Ιταλία για να παρακολουθήσει την δίκη των 152 Κούρδων πολιτικών –μεταξύ των οποίων δημοτικοί σύμβουλοι και δήμαρχοι- εκ των οποίων οι 104 είναι κρατούμενοι.

Θα δικαστεί στο Κακουργιοδικείο του Ντιγιαρμπακίρ η δίκη των 152 ατόμων –εκ των οποίων οι 104 είναι κρατούμενοι- οι οποίοι συνελήφθησαν στα πλαίσια ταυτόχρονης έρευνας που οργάνωσε η εισαγγελία του Ντιγιαρμπακίρ στις 14-4-2009 σε Ντιγιαρμπακίρ, Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σίιρτ, Βαν, Σιρνάκ, Μπάτμαν, Ούρφα και Μάρντιν.

Την δίκη θα παρακολουθήσουν αρκετοί πολιτικοί και νομικοί από την Ευρώπη. Σήμερα ήρθε από την Ιταλία ομάδα 40 ατόμων για να παρακολουθήσει την δίκη. Μεταξύ τους υπάρχουν νομικοί, πολιτικοί και δάσκαλοι. Μέσα στην επιτροπή αυτή ήταν και ο Ιταλός δικηγόρος του ηγέτη του ΠΚΚ Αμπντουλλάχ Οτζαλάν Αρτούρο Σαλέρνι, ο οποίος συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη. Έγινε γνωστό πως ο Σαλέρνι που έρχεται για πρώτη φορά στην Τουρκία, θα κηρυχτεί ανεπιθύμητος και θα απελαθεί. Ιταλικά πρακτορεία και τηλεοράσεις ανακοίνωσαν την σύλληψη του Σαλέρνι με έκτακτα δελτία.