Συνεργασία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών ναυτιλιακών εταιρειών
Την σύσταση κοινοπραξίας επενδύσεων (joint investment consortium) IDO Marmara EGE, σε σύμπραξη με την τουρκική εταιρία Rhea Girisim Sermayesi Yatirim Ortakligi AS, ανακοίνωσε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου ΑΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σκοπός της συνεργασίας είναι η από κοινού συμμετοχή στον διαγωνισμό που προκήρυξε ο Μητροπολιτικός Δήμος Κωνσταντινουπόλεως στις 7 Ιανουαρίου 2011 και αφορά στην ιδιωτικοποίηση του 100% των μετοχών της εταιρίας IDO Istanbul Deniz Otobusleri Sanayi ve Ticaret AS.

Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με το σύμβολο NEL) και η τουρκική εταιρία Rhea Girisim Sermayesi Yatirim Ortakligi AS (εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης με το σύμβολο RHEAG), κατέληξαν σε αποκλειστική συμφωνία για τις από κοινού ενέργειες που απαιτούνται για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της IDO Istanbul Deniz Otobusleri Sanayi ve Ticaret AS.

Οι δύο εταιρίες ένωσαν τις δυνάμεις τους στην Κοινοπραξία IDO Marmara EGE και βρίσκονται σε διαρκείς συζητήσεις με δυνητικούς οικονομικούς επενδυτές. Η Rhea Girisim Sermayesi Yatirim Ortakligi AS κατέχει το 99% της εταιρίας RML Logistics and Maritime, η οποία δημιουργήθηκε για να προσφέρει διοικητικές υπηρεσίες (logistics) καθώς και υπηρεσίες στις διεθνής θαλάσσιες μεταφορές.

Η IDO Istanbul Deniz Otobusleri Sanayi ve Ticaret AS, δραστηριοποιείται στον τομέα της θαλάσσιας μεταφοράς επιβατών και οχημάτων εξυπηρετώντας την Κωνσταντινούπολη και άλλες παράλιες πόλεις στην Θάλασσα του Μαρμαρά.

Πηγή:Express.gr