Συρία: Τουλάχιστον 20 νεκροί από έκρηξη σε πόλη στη μεθόριο με την Τουρκία
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη βόρεια συριακή πόλη Νταρκούς, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη που σημειώθηκε στην αγορά της πόλης, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών και απέχει δύο χιλιόμετρα από την τουρκική μεθόριο. Ορισμένοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στην Τουρκία.
Το Παρατηρητήριο, το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο και καταγράφει τα περιστατικά βίας στη Συρία μέσω ενός δικτύου ακτιβιστών, αλλά και μέσω ιατρικών και στρατιωτικών πηγών, ανέφερε ότι 12 από τους νεκρούς αναγνωρίστηκαν, αλλά οι σοροί των άλλων οκτώ ήταν απανθρακωμένες και ήταν αδύνατη η αναγνώρισή τους.
Η οργάνωση αναφέρει ότι περισσότεροι από 115.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον εμφύλιο που μαίνεται εδώ και 2,5 χρόνια, ο οποίος ξεκίνησε από ένα κύμα διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ τον Μάρτιο του 2011. (Ναυτεμπορική)