Συσφίγγει τις σχέσεις της με την Τουρκία η OTEGlobe

Την ανανέωση μιας ιδιαίτερα σημαντικής και οικονομικά αποδοτικής συνεργασίας ανακοινώνει εντός της ημέρας η OTEGlobe με την Turk Telekom.

Οι εμπορικές σχέσεις της θυγατρικής του ΟΤΕ με τον τουρκικό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό συμπληρώνουν σχεδόν μια δεκαετία και σαν επιστέγασμα έρχονται στην Ελλάδα οι επικεφαλής της Turk Telekom, προκειμένου να υπογράψουν την ανανέωσή της για τουλάχιστον ένα έτος ακόμη.

Όπως σχολίαζαν πηγές του Οργανισμού παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει υποδομές στους χώρους όπου σήμερα εξυπηρετούνται από την OTEGlobe, εξακολουθούν να συνεργάζονται με την ελληνική εταιρεία, χρησιμοποιώντας συμπληρωματικά τη χωρητικότητά της, από το δίκτυο της οποίας περνάει το 30% της τηλεπικοινωνιακής κίνησης της γείτονος. Αυτό το ποσοστό είναι πολλαπλάσιο της κίνησης φωνής και δεδομένων που διακινείται από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.

Από την OTEGlobe με τη σειρά τους σχολίαζαν ότι το νέο deal θα ενισχύσει σημαντικά την υφιστάμενη εμπορική συνεργασία, ενώ στόχος της εταιρείας είναι ούτως ή άλλως να αναπτύσσει σχέσεις και συνεργασίες όχι μόνο με τους παρόχους των γειτονικών χωρών, αλλά με όλους τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς σε Ευρώπη και Ασία.

Αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά συμφωνία που υπογράφεται με τον κρατικό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό της Tουρκίας. Η προηγούμενη το καλοκαίρι του 2005 αφορούσε τη διασύνδεση της γειτονικής χώρας με την Δ. Eυρώπη και τις HΠA. Μετά από διεθνή διαγωνισμό, η OTEGlobe παρείχε για μια πενταετία χωρητικότητα 20Gbps, ανεβάζοντας έτσι την προσφερόμενη στην Turk Telekom διεθνή χωρητικότητα στα 25 Gbps, ένα έργο που τότε χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά αλλά και το μεγαλύτερο έργο τόσο από πλευράς τηλεπικοινωνιακής υποδομής όσο και από πλευράς αξίας για την ευρύτερη περιοχή.

Πηγή:www.capital.gr