Τα παιδιά ακόμα θα καταδιώκονται για "τρομοκρατικά εγκλήματα"
 

Στο γενικό πλαίσιο του «δημοκρατικού ανοίγματος», η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει  ένα νομοσχέδιο σχετικά με τα παιδιά που καταδιώκονται με την κατηγορία  «τρομοκρατικών εγκλημάτων». Το νομοσχέδιο αυτό θα καταργήσει τα  πρότυπα καταδίωξης που χρησιμοποιούνται τα ίδια και σε παιδιά και σε ενήλικες. Οι συνήγοροι των δικαιωμάτων του παιδιού  χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο ανεπαρκές ,καθώς για τα παιδιά που συμμετέχουν σε ενέργειες διαμαρτυρίας ,θα υπάρχει ακόμα η πιθανότητα να καταδικάζονται σε μακρόχρονες ποινές.

Το Childrens Agenda Association ,ένας οργανισμός για τα δικαιώματα του παιδιού, επέπληξε το δικαστικό σώμα για νέους υπενθυμίζοντας πως σκοπός του (σώματος) υποτίθεται ότι  δεν είναι η επιβολή τιμωρίας, αλλά η επιδίωξη αγωγής και παιδείας των παιδιών που έχουν «ξεστρατίσει». Προς ενδυνάμωση αυτού του ισχυρισμού, αναφέρονται τα εξής δεδομένα, που ισχύουν μέχρι στιγμής  και έρχονται σε αντίθεση με τα δικαιώματα του παιδιού: δεν υπάρχει κάποιος «πίνακας με εγκλήματα» συγκεκριμένα για παιδιά, δεν υπάρχουν εναλλακτικές εκπαιδευτικές (αγωγής και παιδείας) εφαρμογές αντί τιμωρίας, ανύπαρκτη υποδομή για κοινωνική έρευνα «φτιαγμένη»  από ανεξάρτητους και αμερόληπτους ειδικούς.

Σύμφωνα με ισχύοντα άρθρα του Αντιτρομοκρατικού Νόμου (TMY), (όπως Άρθρα 2, 7/2, 17, 220/6, 33c), υπάρχουν ακόμα δεδομένα που καταδικάζουν τα παιδιά: το να δικάζονται ως μέλη μιας οργάνωσης, ακόμα κι αν δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν, το να καλύπτουν ολικά ή μερικώς το πρόσωπό τους, σε διαδηλώσεις να πετούν πέτρες στις δυνάμεις ασφαλείας, θεωρούμενη ενέργεια ως ένοπλη αντίσταση, κ.α.