ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΕ CD, ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

Δυο εξαιρετικοί δημιουργοί ο συγγραφέας και ποιητής Θανάσης Σάλτας και η συνθέτρια Πηγή Λυκούδη παρουσίασαν το νέο cd τους Τα Πάθη της Αγάπης, ένα μουσικοποιητικό έργο με ταυτότητα, που μεταδίδει το οικουμενικό μηνυμα της Αγάπης προς όλο τον κόσμο.

Ένας θεματικός κύκλος από 13 τραγούδια, σε μουσική Πηγής Λυκούδη και ποίηση Θανάση Σάλτα, προερχόμενα από το ομώνυμο θεατρικό έργο τους TAΠΑΘΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ,το οποίο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Bademler στη Σμύρνη στις 31 Αυγουστου 2015. Το έργο αγαπήθηκε στην Ελλάδα, μεταφράστηκε από την Σεμπνεμ Αρσλαν στη τούρκικη γλώσσα και ταξίδεψε μέχρι την Σμύρνη. Οι δύο δημιουργοί και οι λοιποί συντελεστές  τιμήθηκαν στην Σμύρνη για την προσφορά τους στον πολιτισμό.

Το cdξεδιπλώνει μουσικοποιητικά την ατμόσφαιρα  όλης της παράστασης με θέμα την Αγάπη. Μελωδίες  της Πηγής Λυκούδη και στίχοι του Θανάση Σάλτα που μιλάνε στην καρδιά, ένας αρμονικός συνδυασμός ποίησης και μουσικής που συγκινεί  τους ακροατές.  

Απαγγέλει  η  μοναδική  ηθοποιός Ελένη Ερήμου, όπου με την  χαρακτηριστική φωνή της,  σφραγίζει τα νοήματα του έργου.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν 3 νέοι αισθαντικοί ερμηνευτές (με αλφαβητική σειρά) : η Γεωργία Αγγέλου, ο Δημήτρης Ερατεινός και ο Νίκος Καρακαλπάκης.
Την αξία του έργου τόνισαν σημαντικοί άνθρωποι της τεχνης όπως ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος και ο πρέοεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Τάσος Λέρτας και ο δημιουργός του αρχείου ελληνικης δισκογραφίας Πέτρος Δραγουμάνος.
Ένα έργο με πρόταση και σφραγίδα, που αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει πραγματική χημεία μεταξύ δυο δημιουργών γεννιούνται έργα και τραγούδια που φτάνουν απευθείας στην καρδιά των ακροατών σε όλο τον κόσμο.

Μουσική: Πηγή Λυκούδη  Ποίηση/Θεατρικό: Θανάσης Σάλτας

ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΗΓΗ ΛΥΚΟΥΔΗ-ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΑΛΤΑΣ