Τα σίριαλ συμβάλλουν στην αύξηση των τουριστών στην Τουρκία
Οι λαοί των αραβικών και βαλκανικών χωρών, οι οποίοι έχουν στενούς δεσμούς με την Τουρκία, γράφει το TRT ,προτιμούν την Τουρκία για τα τουριστικά τους ταξίδια.

Το τουρκικό κρατικό (κυβερνητικό) πρακτορείο ειδήσεων TRT, δημοσιεύει έρευνα σύμφωνα με την οποία αυξήθηκαν οι αναζητήσεις αεροπορικών εισιτηρίων προς την Τουρκία από τις Βαλκανικές και Αραβικές χώρες. Το αποδίδει στο ότι τα τουρκικά σίριαλ αυξάνουν το ενδιαφέρον προς την Τουρκία.

Οι λαοί των αραβικών και βαλκανικών χωρών, οι οποίοι έχουν στενούς δεσμούς με την Τουρκία, γράφει το TRT ,προτιμούν την Τουρκία για τα τουριστικά τους ταξίδια.
Εκτός από τις καλές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, και ο τομέας τηλεοπτικών σειρών συνέβαλλε πολύ στην αλληλεπίδραση μεταξύ των χωρών.
Το γεγονός ότι τα τουρκικά σίριαλ μερικές φορές στις χώρες αυτές σπάνε ρεκόρ παρακολούθησης ξεπερνώντας στη τηλεθέαση ακόμη και τις Αμερικανικές και Λατινοαμερικανικές παραγωγές φαίνεται να έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της αναζήτησης των εισιτηρίων προς την Τουρκία.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν συγκρίνοντας τις αναζητήσεις εισιτηρίων προς Τουρκία, που έγιναν το 2012, από τις χώρες Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια και Σερβία, το 2013 οι αναζητήσεις διπλασιάστηκαν.
Επικρατεί η άποψη ότι χάρη στις τουρκικές σειρές που προβλήθηκαν τον τελευταίο καιρό, οι χώρες αυτές απόκτησαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από πιο κοντά την τουρκική κουλτούρα.
Το 2012 παρατηρήθηκε και αύξηση κατά 100% σε σχέση με το 2011, στις αναζητήσεις αεροπορικού εισιτηρίου προς Τουρκία από τις χώρες όπως Κουβέιτ, Κατάρ, Ιορδανία, Υεμένη και Λίβανο. Ενώ οι αναζητήσεις από το Μπαχρέιν και τη Σαουδική Αραβία αυξήθηκαν κατά 200%.
Έγινε γνωστό, ότι οι τουρίστες που έρχονται στην Τουρκία, κυρίως από τις αραβικές χώρες, θέλουν να επισκεφτούν τις περιοχές και τους χώρους όπου γίνονται τα γυρίσματα των γνωστών τουρκικών σειρών.(Πηγή:voria.gr)