Ταξίδια-Τουρισμός

Αυξάνεται ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Σύμφωνα με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ρωσία, στο διάστημα Ιανουαρίου -Μαΐου οι συνολικές αφίξεις Ρώσων τουριστών στα ελληνικά αεροδρόμια έφθασαν τις 147.000.

Βελιγράδι – Οδοιπορικό στη Χαλκιδική

Με τη συμβολή του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Βελιγραδίου, το δεκαπενθήμερο περιοδικό για θέματα οδήγησης και τουρισμού SAT (τεύχος 447, 31.5.2018) δημοσίευσε εκτενές οδοιπορικό στη Χαλκιδική, το οποίο πραγματοποίησε η σερβική εταιρεία παραγωγής SAT Media Group, παραγωγός και της τηλεοπτικής εκπομπής SAT της δημόσιας τηλεόρασης RTS.

Αύξηση 10,4% η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της Ελλάδας, το α΄ πεντάμηνο του 2018

Ραγδαία άνοδο αφίξεων εξωτερικού και σημαντική αύξηση διακίνησης επιβατών σε όλα τα αεροδρόμια, παρουσιάζει η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα με βάση τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για το α΄ πεντάμηνο του έτους.

Θα παραμείνει η Τουρκία δημοφιλής προορισμός;

Οι εξελίξεις στην #Τουρκία, οι τρομοκρατικές επιθέσεις και το ασταθές οικονομικό κλίμα αποθαρρύνουν τους τουρίστες. Από αυτό επωφελούνται η #Ελλάδα κι άλλες χώρες της Μεσογείου αλλά και εξωτικοί προορισμοί.

Παρατείνεται η ολιγοήμερη βίζα για τους Τούρκους στα νησιά

Την παράταση, για ακόμη ένα χρόνο, της ολιγοήμερης θεώρησης (βίζα) για τους επισκέπτες από τη Τουρκία στα νησιά του Αιγαίου, ανακοίνωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τους δημάρχους Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου και Κω.

Άρθρο τουρκάλας δημοσιογράφου για τα ελληνικά νησιά προκάλεσε σάλο

Το άρθρο της τουρκάλας δημοσιογράφου, Μελίς Αλπχάν, στην εφημερίδα Χουριέτ με τίτλο «Όταν υπάρχουν τα ελληνικά νησιά γιατί να κάτσουμε να μας κλέβουν στο Αλάτσατι; Ηλίθιοι είμαστε;» 

Έκπτωση 20% στους τουρίστες από Τουρκία και όχι μόνο

Η Ελλάδα θα παρέχει έκπτωση 20% στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρας μας προερχόμενοι από τα «τιμώμενα κράτη» στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα.

Στη Ζάκυνθο τον Οκτώβριο το επόμενο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ

Στις 9-10 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ στο Επιμελητήριο της Ζακύνθου, με θέμα "Τουρισμός και Θρησκευτικός Τουρισμός".

Σελίδες