Τελευταία η Τουρκία στην ποιότητα ζωής
Τελευταία στη λίστα  σχετικά με το επίπεδο διαβίωσης βρίσκεται η Τουρκία ξεπερνώντας χώρες όπως η Βραζιλία, η Χιλή και το Μεξικό.

Την πρώτη θέση κατέχει για τρίτη συνεχή χρονιά η Αυστραλία και μαζί με τη Σουηδία, τον Καναδά, τη Νορβηγία και την Ελβετία ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Σε σχετική δημοσκόπηση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) η Τουρκία βρέθηκε στην τελευταία θέση ανάμεσα σε 34 χώρες.

Η σύγκριση των χωρών, όσον αφορά το επίπεδο διαβίωσης, γίνεται μέσω  της μέτρησης τιμών ορισμένων αγαθών και υπηρεσιών σε κάθε χώρα, όπως το εισόδημα, η στέγαση, η εργασία, η εκπαίδευση, το περιβάλλον, η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, η υγεία, η ασφάλεια και η «ισορροπία» ποιότητας ζωής-εργασίας.

«Όσο και αν προσπαθεί, μένει πίσω»

Σύμφωνα με την ΟΟΣΑ, ενώ η Τουρκία τα τελευταία 20 χρόνια προσπαθεί να βελτιώσει το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών της παραμένει πίσω σε κάποιους τομείς σε σχέση με άλλες χώρες.

Αυτό που τόνισε ο ΟΟΣΑ ήταν πως το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα στην Τουρκία είναι κατά μέσο όρο χαμηλότερο από 23.047 δολάρια.

Η σπουδαιότητα της ανεργίας

Η δημοσκόπηση αποδεικνύει τη μεγάλη σπουδαιότητα της ανεργίας στο βιοτικό επίπεδο και αποκαλύπτει πως μόνο το 48% μεταξύ 15 και 64 ετών έχει μία σταθερή δουλειά ποσοστό που σε φυσιολογικά επίπεδα δε θα έπρεπε να είναι χαμηλότερο του 66%.