Το τετ-α-τετ Κλίντον-Νταβούτογλου
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, σε συνάντησή της με τον Τούρκο ομόλογό της, Αχμέτ Νταβούτογλου, ζήτησε η Τουρκία να «κρατήσει ανοιχτή την πόρτα» με το Ισραήλ, ώστε να υπάρξει μια αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Η ΥΠΕΞ υπογράμμισε, ότι είναι κακή στιγμή για να υπάρχουν περισσότερες εντάσεις, περισσότερες αβεβαιότητες στην περιοχή», όπως διέρρευσε από στενούς συνεργάτες της. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να συναντηθεί την τρέχουσα εβδομάδα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στο μεταξύ, όπως μεταδιδει ο ανταποκριτής της NET FM στη Νέα Υόρκη, Δημήτρης Φίλιος, σε δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη Νέα Υόρκη μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αυτής, επαναλαμβάνεται η προτροπή της Ουάσινγκτον για εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας - Ισραήλ, ενώ για το ζήτημα των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ Κύπρου - Ισραήλ, τονίζεται, ότι οι ΗΠΑ σέβονται το κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου να κάνει έρευνα, όπως κάθε άλλη χώρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ, NET FM