Την 78η ΔΕΘ εγκαινιάζει αύριο ο Αντώνης Σαμαράς
Την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα εγκαινιάσει αύριο, στις 10 το πρωί, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην αίθουσα Corona του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου, όπου και θα εκφωνήσει την ομιλία του.

Ο κ. Σαμαράς θα περιοδεύσει στα περίπτερα της Έκθεσης, θα σταθεί στο περίπτερο της Αυστραλίας, όπου θα τον περιμένει αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της χώρας και στις 12:45 θα προεδρεύσει σύσκεψης με επιστημονικούς φορείς της πόλης στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό της μέχρι τώρα διακυβέρνησής του και θα τονίσει ότι σταθεροποίησε τη χώρα και απέτρεψε τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, θα αναπτύξει δε το όραμά του για την συνέχεια.

Θα υπογραμμίσει ότι η χώρα με το πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του 2013, αποκτά άλλες δυνατότητες τόσο για τη διόρθωση κοινωνικών αδικιών, όσο και για να διαπραγματευθεί με τους δανειστές της από καλύτερη θέση. Και θα επισημάνει ότι η Ελλάδα είναι σήμερα μία διαφορετική χώρα, από ό,τι την παρέλαβε και ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές θα συνεχιστούν. (ΑΜΠΕ)