Την πόρτα που είχε χτυπήσει για δουλειά, θα την περάσει ως αφεντικό
Ο Μετίν Ντεμίρ-παγκοσμίως γνωστός για τις άμαξες που παράγει στο Ντένιζλι, θα αγοράσει την γερμανική εταιρία παραγωγής αμαξών Kühnle στην οποία είχε μάθει και την δουλειά δουλεύοντας στα χρόνια της νιότης του. Ο Ντεμίρ δηλώνει πως ¨Κάναμε αυτήν την έφοδο για να αναπτυχθούμε¨.

Ο καταγόμενος από το Ντένιζλι παραγωγός αμαξών Μετίν Ντεμίρ που έκανε φήμη με το παρατσούκλι ¨αμαξάς της βασίλισσας της Αγγλίας Ελίζαμπεθ¨ μετέτρεψε σε ευκαιρία την κρίση στην Ευρώπη.

Ο Ντεμίρ αγοράζει πλέον την εταιρία παραγωγής αμαξών Kühnle στην οποία είχα πάει για δουλειά όταν ήταν ακόμη παιδί. Ο Ντεμίρ αφού δούλεψε επί μακρόν στην Kühnle και έφτασε να γίνει συνέταιρος, πλέον θα γίνει μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρίας που δυσκολεύεται οικονομικά.

Ο Μετίν Ντεμίρ δηλώνει πως ¨ Επιδιώξαμε να αγοράσουμε την Kühnle που είναι μια από τις πιο παλιές εταιρίες στην Γερμανία για να ενδυναμωθούμε παγκοσμίως. Όλες οι διαδικασίες αγοράς έχουν ολοκληρωθεί¨. Ο Ντεμίρ παράλληλα με την απόλυτη επιστροφή του στην Γερμανία, συνεχίζει την παραγωγή αμαξών στο χωριό Σαράκιοι του Ντένιζλι. Η εταιρία που ίδρυσε γίνεται συνέταιρος με την Kühnle. Ο Ντεμίρ παράγει από 100-1150 άμαξες τον χρόνο. Οι άμαξες που παράγει ο Ντεμίρ έχουν κόστος από 8 έως 50 χιλιάδες λίρες, και οι μεγαλύτεροι πελάτες του είναι η Αγγλία, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ελβετία και η Αυστρία….

Ο Ντεμίρ που έχει βγάλει ειδικές άμαξες αξίας 80.000 ευρώ για την βασίλισσα Ελίζαμπεθ την 2η της Αγγλίας και τον βασιλιά Ομάν της Σαουδικής Αραβίας αναφέρει πως ¨ Μόνο από το Ντένιζλι έχουν πάει στην Αγγλία εκατοντάδες άμαξες.