Τουρκία: Βερεσέ και το τεφτέρι και για τους Έλληνες τουρίστες

Και οι Έλληνες τουρίστες οι οποίες δεν έχουν χρήματα ,θα μπορέσουν να ψωνίσουν βερεσέ στην επαρχία Σεφεριχισάρ,του Νομού Σμύρνης.

Μετά από την ακτοπλοϊκή γραμμή Σεφεριχισάρ (Τουρκίας)- Σάμου, εκατόν Έλληνες τουρίστες από την Σάμο, επισκεφτήκαν χθες την Σεφεριχισάρ για το φεστιβάλ της περιοχής.

Τους τουρίστες υποδέχτηκε ο Δήμαρχος της  Σεφεριχισάρ Tunç Soyer.

«Ορίστε, εκατόν Έλληνες φίλοι μας είναι εδώ. Τους κάναμε μια πρόσκληση. Τους είπαμε να πάρουν μαζί τους ένα πιάτο φαγητό και ένα ποτήρι ποτό ώστε να κάνουμε μαζί πικνίκ .Κι εμείς ετοιμάσαμε τα φαγητά και τα ποτά μας. Θα κάνουμε ένα πολύ καλό βήμα για την ελληνοτουρκική φιλία. Με την έναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής Σεφεριχισάρ –Σάμου, θα κινηθεί η αγορά για τους καταστηματάρχες μας. Οι Έλληνες φίλοι μας που θα περάσουν το σαββατοκύριακο εδώ, θα ψωνίσουν και θα φάνε. Σήμερα ξανά ανοίγουμε τα τεφτέρια (βερεσέ).Στο Σεγιατζίκ όλοι οι καταστηματάρχες έχουν πλέον τα τεφτέρια. Εμείς αρχίζουμε να λέμε στους Έλληνες ακόμα και δεν έχετε λεφτά ελάτε να ψωνίζετε και να πληρώστε την επόμενη φορά» είπε ο Δήμαρχος του Σεφεριχισάρ, Tunç Soyer.