Τουρκία: Μειώθηκε στο 8,8% το ποσοστό ανεργίας
Στο 8,8% μειώθηκε τον Οκτώβριο το ποσοστό ανεργίας στην Τουρκία, από 11,3% κατά την ίδια περίοδο πέρσι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 536.000 άτομα, στα 2,4 εκατομμύρια ευρώ, σε 12μηνη βάση, όπως ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της η τουρκική Στατιστική Υπηρεσία.

Η οικονομία της Τουρκίας παρουσίασε μια θεαματική ανάκαμψη από την παγκόσμια οικονομική κρίση, καταγράφοντας ανάπτυξη 8,9% το 2010.

Ομως, η ανεργία εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την τουρκική Κυβέρνηση σε μια χώρα όπου πολλοί νέοι ενισχύουν το εργατικό δυναμικό κάθε χρόνο, ενώ η μείωση των καλλιεργειών οδηγεί εργάτες σε αστικές περιοχές.

Το ποσοστό ανεργίας της Τουρκίας αναδεικνύεται μέσα από έρευνες στα νοικοκυριά σε ολόκληρη την χώρα τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για να καταρτίζονται τα τριμηνιαία στοιχεία.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα στοιχεία δεν αντανακλούν τη συνολική εικόνα, λόγω της εξάπλωσης της αδήλωτης ή κρυφής ανεργίας, ή της απασχόλησης πτυχιούχων ατόμων σε εργασίες που δεν απαιτούν προσόντα.