Τουρκία - Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με Ανδρέα Βγενόπουλο
Μακρά συνάντηση είχε χθες στην Κωνσταντινούπολη ο επιχειρηματίας κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, με τον [[Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο]] στο Φανάρι.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας αντιμετωπίζεται θετικά από την κοινότητα της Κωνσταντινούπολης γιατί ενεργοποιείται επιχειρηματικά σε πολλούς τομείς και δημιουργεί προσδοκίες αναβίωσης μιας ενεργού οικονομικά κοινότητας.

Ο κ. Βγενόπουλος παρουσίασε πολλές από τις επενδυτικές πρωτοβουλίες του στον Οικουμενικό Πατριάρχη και ανέπτυξε επίσης σκέψεις του για οικονομικές δραστηριότητες που αναλαμβάνονται από τους Έλληνες επιχειρηματίες στην Κωνσταντινούπολη.

"Είχα μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και είναι πάντοτε συγκινητικό όταν μιλάς με την ηγεσία της Ορθοδοξίας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης είχα και την ευκαιρία να τονίσω ότι η Ολυμπιακή, η οποία είναι κτήμα όλων των Ελλήνων, προφανώς θα έλεγα για ιστορικούς και εθνικούς λόγους, θα είναι κοντά στην Ορθοδοξία", είπε ο κ. Βγενόπουλος.

"Ο όμιλος της ΜIG θα είμαστε δίπλα στις προσπάθειες στις οποίες γίνονται για το καλό της Ορθοδοξίας και για το καλό του ελληνικού έθνους", πρόσθεσε.

"Εμείς θεωρούμε ότι το φυσικό περιβάλλον των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αναπτύσσεται σε διάφορες χώρες και στην Ελλάδα και στην Τουρκία και στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες και στην Κύπρο. Είμαστε στην πραγματικότητα μία αγορά. Οι πολίτες όλων των χωρών δεν έχουμε να χωρίσουμε απολύτως τίποτα και οι επιχειρήσεις και οι πολίτες όλοι μαζί σε όλες αυτές τις χώρες παλεύουμε για μία ευημερία, την οποία ελπίζουμε κάποια στιγμή να συμμερίζονται και οι κυβερνήσεις και να μη μας δημιουργούν εμπόδια", κατέληξε.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσκάλεσε τον επιχειρηματία στο Πατριαρχικό άριστο, στο γεύμα δηλαδή που παρατίθεται το μεσημέρι στο Φανάρι.

Ο κ. Βγενόπουλος έχει ήδη επενδύσει στον τομέα της υγείας, αγοράζοντας σημαντικά ποσοστά μιας μεγάλης τουρκικής εταιρίας παροχής υπηρεσιών υγείας.

                                                              ΑΠΕ-ΜΠΕ