Τουρκία - Συρία: Μην περιμένετε μέχρι να είναι πολύ αργά, λέει ο τούρκος πρόεδρος Γκιούλ στον σύρο πρόεδρο 'Ασαντ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ προειδοποίησε τον Μπασάρ αλ-'Ασαντ να μην περιμένει μέχρι να είναι πολύ αργά για να κάνει μεταρρυθμίσεις, σε επιστολή του η οποία επιδόθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο σύρο πρόεδρο, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Στο πλαίσιο της πίεσης που ασκεί η Τουρκία στη γειτονική της Συρία, η επιστολή επιδόθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου όταν επισκέφθηκε τη Δαμασκό την Τρίτη και είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο 'Ασαντ.
"Δεν θέλω να κοιτάξετε μια μέρα πίσω και να διαπιστώσετε μετανιωμένος ότι αυτά που κάνατε ήταν πολύ λίγα και πολύ αργά", υπογράμμιζε στην επιστολή ο Γκιουλ, σύμφωνα με το Ανατολή, προσθέτοντας ότι ο τουρκικός λαός θλίβεται για την αιματοχυσία στη Συρία.
"Αν ηγηθείτε τις αλλαγής αντί να παρασύρεστε από τους ανέμους της αλλαγής, θα αποκτήσετε μια ιστορική θέση", έγραψε ο Γκιουλ.
Ο Νταβούτογλου ζήτησε αυτή την εβδομάδα οι ηγέτες της Συρίας να σταματήσουν τους φόνους αμάχων που συμμετέχουν στην εξέγερση εναντίον της αυταρχικής εξουσίας του 'Ασαντ, λέγοντας ότι αυτά που θα συμβούν τις επόμενες ημέρες θα έχουν κρίσιμη σημασία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ