"Τουρκικά σίριαλ προκαλούν διαζύγιο"
Το τηλεοπτικό κανάλι Ελ Αραμπίγια κατηγόρησε τα τουρκικά σίριαλ που μεταδίδονται στην Μέση Ανατολή.

Ισχυρίστηκε πως ιδιαίτερα τα σίριαλ ¨Κοιλάδα Λύκων¨ και ¨Ασημένια φεγγάρια¨ άνοιξαν τον δρόμο για διαζύγια και δολοφονίες.

Το τηλεοπτικό κανάλι Ελ Αραμπίγια διατύπωσε εντυπωσιακό ισχυρισμό για τα τουρκικά σίριαλ που σπάνε ρεκόρ τηλεθέασης στην Μέση Ανατολή. Το κανάλι ισχυρίστηκε πως τα σίριαλ προκαλούνε διαζύγια και δολοφονίες. Με βάση την είδηση του Ελ Αραμπίγια οι Άραβες άντρες βλέποντας τα τουρκικά σίριαλ στρέφονται στην βία, ενώ οι γυναίκες ζητάν από τους άντρες τους να είναι ¨ρομαντικοί και σικ¨ σαν τους πρωταγωνιστές των σίριαλ, και όταν βλέπουν πως δεν καλύπτονται οι προσδοκίες τους, υποβάλλουν αίτημα διαζυγίου

Το σίριαλ που προκάλεσε μάλιστα την μεγαλύτερη επίδραση στις γυναίκες είναι το ¨Ασημένια Φεγγάρια¨ με πρωταγωνιστή τον Κιβάντς Τατλιτούγ.

Σύμφωνα με την είδηση του Ελ Αραμπίγια ο 31 ετών καταγόμενος από την Υεμένη Μουχάμετ Αλ Αλή, παρατηρώντας τον χαρακτήρα Πολάτ που παίζει στο σίριαλ ¨Κοιλάδα Λύκων¨, σκότωσε αργότερα πέντε άτομα. Σύμφωνα με το κανάλι, το σίριαλ αυτό έφερε επίσης μια οικογένεια στα πρόθυρα της διάλυσης. Ένα μήνα πριν 20χρονη γυναίκα από την πόλη Αλ Χουνταϊντάχ της Υεμένης ζήτησε διαζύγιο από τον άντρα της επειδή δεν ήταν κομψός όπως οι πρωταγωνιστές του σίριαλ και δεν φορούσε τζιν παντελόνι.