Τουρισμός στην Τουρκία

«Η εικόνα της Τουρκίας ως τουριστικού προορισμού όπως την αντιλαμβάνονται οι Έλληνες»

Έρευνα με σκοπό να εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο οι έλληνες αντιλαμβάνονται την Τουρκία ως τουριστικό προορισμό και να προσδιοριστούν τα βασικά χαρακτηριστικά της εικόνας της διεξήχθη από το Εργαστήριο Μάρκετινγκ, MARLAB, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατά τη χρονική περίοδο 15-30 Οκτωβρίου 2017. Η έρευνα, με τίτλο "Η εικόνα της Τουρκίας ώς τουριστικού προορισμού όπως την αντιλαμβάνονται οι Ελληνες", παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια της ημερίδας του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο της 33ης PHILOXENIA. H ημερίδα είχε θέμα «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ».

Άλλο ένα χτύπημα στον τουρισμό της δέχθηκε η Τουρκία

Άλλο ένα χτύπημα στη "βαριά" βιομηχανία της, τον τουρισμό, δέχθηκε χθες η Τουρκία με την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, που είχε ως αποτέλεσμα 41 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 239 να τραυματιστούν.

Συμφωνία τουριστικής συνεργασίας Τουρκίας - Ρωσίας

Συμφωνία νέας, μακροπρόθεσμης τουριστικής συνεργασίας υπέγραψαν τη Δευτέρα στη Μόσχα ο τούρκος υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Οζγκούρ Οζασλάν και ο πρόεδρος του ρωσικού Οργανισμού Τουρισμού Αλεξάντερ Ροντκόφ.

Τι τραβάει όποιος θέλει να φάει παγωτό στην Τουρκία

Για να απολαύσει κάποιος το παραδοσιακό παγωτό που βρίσκει στους πάγκους της Τουρκίας θα πρέπει να διαθέτει μεγάλη υπομονή, καθώς οι παγωτατζήδες είναι λίγο παιχνιδιάρηδες.

Εκατό Γιαπωνέζες έχουν παντρευτεί Τούρκους και ζουν στην Καππαδοκία

Η θετική πορεία τουριστικής αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής της Καππαδοκίας στην Τουρκία, προσελκύει του Ιάπωνες τουρίστες, ενώ είναι ήδη 100 οι τουρίστριες από την Ιαπωνία που αποφάσισαν να παντρευτούν Τούρκους και να εγκατασταθούν στην περιοχή.

Booking.com