Τουρκική γλώσσα

Επέκταση του ΚΠΓ με την εξέταση επιπέδου Γ1 στην Τουρκική γλώσσα

Από τη Διεύθυνση Πιστοποίησης της Γνώσης Ξένων Γλωσσών ανακοινώνεται η επέκταση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας με την εισαγωγή της εξέτασης του επιπέδου Γ1 στην Τουρκική γλώσσα, το οποίο θα εξεταστεί για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2013. 

Ημερίδα: Μετάφραση από τα τουρκικά στα ελληνικά

Με πρωτοβουλία της Εταιρείας Μελέτης της Καθ' ημάς Ανατολής, σε συνεργασία με το τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών

«Τουρκική Γραμματική στα Ελληνικά»

 

"ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ"

«Το πληρέστερο και πιο αναγνωρισμένο εγχειρίδιο τουρκικής γραμματικής.

Περιέχονται ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ,

αλλά και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΥ.

Μεθοδοποιεί και κωδικοποιεί όλα όσα λείπουν από αντίστοιχα βιβλία:

Εξετάσεις πιστοποίησης της Τουρκικής Γλώσσας στην Αθήνα

Το Πανεπιστήμιο Άγκυρας (Κέντρο Γλωσσών Tömer) διεξάγει στην Αθήνα, στις 4 και 5 Ιουνίου 2011, εξετάσεις για την απόκτηση ακαδημαϊκής πιστοποίησης της Τουρκικής ως Ξένης Γλώσσας.

Πρόγραμμα Εκμάθησης Τουρκικής Γλώσσας στο ΑΠΘ

θα πραγματοποιηθούν μαθήματα τουρκικής γλώσσας στους προπτυχιακούς φοιτητές του Α.Π.Θ. κατά το χρονικό διάστημα από 17 Μαρτίου έως 18 Απριλίου 2011.

Έλληνες και Τούρκοι αλληλογνωρίζονται, μαθαίνοντας ο ένας τη γλώσσα του άλλου

Με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου αυξάνεται ο αριθμός των Τούρκων που μαθαίνουν ελληνικά στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ανάλογο ενδιαφέρον για την εκμάθηση της τουρκικής έχει εκδηλωθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η ιστορία, ο πολιτισμός, οι ρίζες, αλλά και συναισθηματικοί λόγοι, ωθούν τους Τούρκους να μάθουν ελληνικά.

Μαθήματα Τουρκικών από το Μουσείο Μπενάκη

Το Τμήμα Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη διοργανώνει σειρά μαθημάτων για την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας, της οθωμανικής γραφής και της περσικής γλώσσας (φαρσί).

Συνέντευξη με την Τίνα Ζωγοπούλου

“Αποφασίσαμε να “στραφούμε προς ανατολάς” και να γνωρίσουμε τον άλλο μας γείτονα.”

“Πιστεύω ότι οι επιχειρηματικές αποφάσεις, εάν δεν είναι αποφάσεις «καρδιάς», είναι καταδικασμένες εξ αρχής να αποτύχουν.”

“Εκτός του ενδιαφέροντος για την γλώσσα, ασκεί μια γοητεία σε εμάς η εξ ανατολών γειτονική μας χώρα, με την οποία ευχόμαστε να είναι πάντα περισσότερα τα όσα μας ενώνουν από τα όσα μας χωρίζουν.”

Booking.com