Τουρκική οικονομία

Ερντογάν: Στο όριο διάλυσης οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ

Σε τροχιά ολοκληρωτικής σύγκρουσης οδεύουν οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ. Ο Τούρκος πρόεδρος κάνει λόγο για αναζήτηση νέων συμμαχιών.

Νέες κυρώσεις κατά της Τουρκίας από τον Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή για την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές από την Τουρκία, επιβάλλοντας δασμούς 20% στο αλουμίνιο και 50% στον χάλυβα, καθώς αυξάνονται οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, λόγω της φυλάκισης από την Άγκυρα ενός Αμερικανού ευαγγελικού πάστορα καθώς και άλλων διπλωματικών θεμάτων στα οποία διαφωνούν οι δύο χώρες.

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ η πτώση της τουρκικής λίρας έναντι δολαρίου και ευρώ

Συνεχίζεται η καθοδική πορεία της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου και του ευρώ, στη χρηματαγορά.

Aπόφαση για τον κατώτατο μισθό στην Τουρκία

Το τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής για το 2014 σε εργαζόμενους σε βαριά και ανθυγιεινή εργασία προτείνει τον κατώτατο μισθό στην Τουρκία. 

ΔΝΤ: Βλέπει επιτάχυνση της ανάπτυξης στην Τουρκία

Η οικονομική ανάπτυξη στην Τουρκία επιταχύνθηκε σημαντικά το τρέχον έτος χάρη στα νομισματικά και δημοσιονομικά μέτρα στήριξης ανέφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προειδοποιώντας ωστόσο πως το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διευρύνεται ξανά, ενώ ο πληθωρισμός παραμένει πάνω από το στόχο.

Υψηλότερα των εκτιμήσεων ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Οκτώβριο

Ο τουρκικός πληθωρισμός σε ετήσια βάση ήταν υψηλότερος από ό,τι αναμενόταν τον Οκτώβριο, εξαιτίας της αύξησης στις εγχώριες τιμές τροφίμων και της υποχώρησης της τουρκικής λίρας.

Τουρκία: "Μαύρα" ταμεία της κυβέρνησης Ερντογάν

Αναφορά του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Τουρκίας  σχετικά με αδικαιολόγητα έξοδα της κυβέρνησης Ερντογάν αποκαλύπτει η  εφημερίδα Cumhuriyet.

"Ο Ερντογάν πριονίζει το κλαδί στο οποίο κάθεται", λέει ο συμπρόεδρος των Γερμανών Πρασίνων

Οι διαδηλώσεις στην Τουρκία έχουν αποδυναμώσει τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και απειλούν την οικονομία της Τουρκίας, επισήμανε ο τουρκικής καταγωγής συμπρόεδρος των Γερμανών Πρασίνων Τζεμ Εζντεμίρ, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την χώρα.

Η τουρκική οικονομία κατατάσσεται στην 6η θέση στην Ευρώπη

Η τουρκική οικονομία κατατάσσεται στην 6η θέση στην Ευρώπη και στην 16η θέση στον κόσμο, δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας Zafer Caglayan στην Φρανκφούρτη,όπου βρίσκεται για την έκθεση Ambiente που θεωρείται η σπουδαιότερη έκθεση του κόσμου στα είδη κουζίνας.