Τουρκική βιομηχανία εξαγόρασε ελληνική στο Βόλο

Η τουρκική βιομηχανία χρωμάτων Polisan, ανακοίνωσε πως εξαγόρασε την ελληνική βιομηχανία Artenius Ηellas η οποία εδρεύει στο Βόλο και παράγει ρητίνες και προφορμαρισμένες πλαστικές φιάλες για την εμφιάλωση αναψυκτικών και νερών σε συσκευασία τύπου PET.Σύμφωνα με την τουρκική εταιρεία το συνολικό τίμημα της εξαγοράς της ελληνικής εταιρείας φτάνει τα 8.6 εκατομμύρια Ευρώ. Η εξαγορά προβλέπει την απόκτηση του εργοστασίου 75.000 τετραγωνικών μέτρων και το οικόπεδο 15.000 τετραγωνικών μέτρων. Η Polisan αναφέρει πως αυτή την περίοδο πραγματοποιείται η συντήρηση στο εργοστάσιο που παρέμενε κλειστό και η παραγωγή θα ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου.

Το 65% της εταιρείας ανήκε στον ισπανο-πορτογαλικό όμιλο La Seda de Barcelona και το υπόλοιπο 35% στα ΕΛΠΕ και είχε σταματήσει την λειτουργία της και είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες απόύσης των 92 εργαζομένων της.
Οι τούρκοι υποστηρίζουν πως θα παράγουν 100.000 τόνους ρητινών και πλαστικών φιαλών με στόχο την ελληνική , τουρκική και την υπόλοιπη Βαλκανική αγορά.
Η εταιρεία χρωμάτων Polisan είναι η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία χρωμάτων της Τουρκίας και ανήκει στον ομώνυμο όμιλο που δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών, ενέργειας και διαχείρισης λιμανιών.