Βαρουφάκης: Σημαντικό βήμα το σημερινό Eurogroup

 «Σημαντικό βήμα προς την επιτυχημένη εφαρμογή της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου» χαρακτήρισε το σημερινό Eurogroup o υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Ο Γ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι θα γίνει εξειδίκευση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που θα εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση τους τέσσερις μήνες της «περιόδου γέφυρας».

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου δεν επρόκειτο να ολοκληρωθεί σε μία μέρα, αλλά η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά να καταλήξει σε συμφωνία με τους θεσμούς, ενδεχομένως, και αρκετά πριν τις 20 Απριλίου.

Αναφορικά με την επιστολή του προς τον κ. Ντάισελμπλουμ, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είπε ότι ζητούσε την άμεση εκκίνηση των τεχνικών διαβουλεύσεων με τους θεσμούς. «Την Τετάρτη ξεκινούν οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες και περιμένουμε εναγωνίως την αρχή της πραγματικής δουλειάς», ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης.

Κληθείς να σχολιάσει τα «περί δημοψηφίσματος» που φέρεται να δήλωσε σε ιταλική εφημερίδα, ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα δημοψηφίσματος και ότι δεν πρέπει να δίνουμε το οξυγόνο που αποζητά ο κίτρινος τύπος. «

Σχετικά με το αν η Ελλάδα είναι σε θέση να καλύψει τις χρηματοδοτικές  ανάγκες του Μαρτίου και του Απριλίου, ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι ξεκινάει η εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup, ότι την Τετάρτη ξεκινούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς και πως το ζήτημα της ρευστότητας θα το εγγυηθεί η ελληνική κυβέρνηση, από κοινού με τους θεσμούς. (ΑΜΠΕ)