Βραβείο καλύτερης ταινίας στην τουρκική ταινία «Πέρα από το λόφο»

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Σκηνοθέτη απονεμήθηκε στην ταινία «Πέρα από το Λόφο» του Εμίν Αλπέρ στο πρώτο Φεστιβάλ Κόκκινης Τουλίπας στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Εκ μέρους του Αλπέρ, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην τελετή τα βραβεία και το χρηματικό ποσό των 8.500 ευρώ παρέλαβαν οι σκηνοθέτες φίλοι του Χουσείν Καραμπάϊ και Ντιλέκ Γκοκτσίν.
Στο φεστιβάλ διαγωνίστηκαν επίσης και οι ταινίες "Cycle" του Dervis Zaim, "Goodbye Katia" του Ahmet Sonmez, "Remained Ones" της Cigdem Vitrinel, "Observation Tower" της Pelin Esmer, "Jin" του Reha Erdem and "Lal" του Reis Celik.
Ο Σύμβουλος Πολιτισμού και Προώθησης της Χάγης, Ενίς Τατάρογλου δήλωσε πως σαν υπουργείο υποστήριξαν το φεστιβάλ και ελπίζουν να γίνει θεσμός. «Θέλουμε η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός, ο οποίος συμβάλλει στην προώθηση του τουρκικού κινηματογράφου», πρόσθεσε.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κόκκινης Τουλίπας, το οποίο οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Ολλανδίας – Τουρκικό Πολιτιστικό Ίδρυμα, προβλήθηκαν 26 Τουρκικές ταινίες μεγάλου μήκους, μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ για πέντε ημέρες.

Booking.com