Βραβείο σε τουρκική ταινία στο Φεστιβάλ Κιν/φου Βενετίας
Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στην τουρκική ταινία «Sivas» του Καάν Μουτζετζί στο 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Σε μια επαρχιακή πόλη της Τουρκίας, ένα μικρό παιδί εισάγεται στον κόσμο των κυνομαχιών, κάτι το οποίο του ανοίγει την πόρτα στο ενήλικο σύμπαν μιας ολόκληρης κοινωνίας και τις πρώτες δύσκολες, ηθικές αποφάσεις. Η ταινία δε στερείται σκληρών σκηνών, ειδικά στην αποτύπωση των κυνομαχιών, όμως ο μικρός πρωταγωνιστής, με την πληθωρική προσωπικότητα και τα εκφραστικά μάτια του, αντισταθμίζει τη σκληρότητα με παιδικό αυθορμητισμό, καταφέρνοντας να δημιουργήσει, τελικά, μία ανορθόδοξη ιστορία ενηλικίωσης, προσφέροντας μια ματιά στις βίαιες παραδόσεις της Τουρκίας, που λίγο-πολύ σε υποψιάζουν και για την εν γένει κοινωνική δομή της χώρας. Η επιλογή της ταινίας στο διαγωνιστικό, αν και χωρίς προηγούμενα εχέγγυα, ήταν απολύτως δικαιολογημένη.

Επιπλέον, στον 11χρονο πρωταγωνιστή της ταινίας, Ντογάν Ιζτζί, απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερου αντρικού ρόλου «Premio Bisato D’oro».