Ξεκινά η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ
Αρχίζει σήμερα στις  12 το μεσημέρι η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε αργά χθες το απόγευμα, κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Αφορμή για την πρόταση δυσπιστίας αποτέλεσε η επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή την οποία ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως «μέγιστη θεσμική εκτροπή» την οποία όπως τόνισε «δεν διανοούμαστε να αποδεχθούμε» προσθέτοντας ότι η ευθύνη είναι βαριά και ιστορική, βαραίνει όλα τα κόμματα και ο καθένας πρέπει να αναλάβει αυτό που το αναλογεί.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την οικονομική της πολιτική.

«Η πορεία προς την οικονομική καταστροφή πρέπει να  σταματήσει εδώ και τώρα. Οφείλουμε να σταματήσουμε την συρρίκνωση και απαξίωση της Δημοκρατίας μας. Εμείς θα εμποδίσουμε αυτή την πορεία για να ελπίσουμε σε καλύτερο αύριο» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ο παριστάμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόταση, ενώ, όπως ομόφωνα αποφάσισε το σώμα, η συζήτηση θα αρχίσει το μεσημέρι της Παρασκευής ώστε να δοθεί η δυνατότητα παρατασης της εγγραφής των βουλευτών που βρίσκονται στην επαρχία. Η σχετική ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής 10 Νοεμβρίου.

Η πρόταση δυσπιστίας πάντως, «πάγωσε» το συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον δημόσιο τομέα, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφισή του στην ολομέλεια της Βουλής.

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Με ευχαριστίες προς τον κ. Τσίπρα αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος αναφέρεται: «Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Τσίπρα που μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον καθημερινό αγώνα και το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, καθώς και το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του».
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνομίλησε, τηλεφωνικά, για το θέμα με τον κ. Σαμαρά.