Υδροπλάνο θα συνδέει την Σάμο με τα Δωδεκάνησα
Η Σάμος θα συνδέεται πλέον με τα Δωδεκάνησα μέσω υδροπλάνου που θα εκτελεί δρομολόγια από την νότια πλευρά του νησιού.

Θα υπάρχει σύνδεση δια θαλάσσης από το λιμάνι της Σάμου, που ονομάζεται Πυθαγόρειο, με την Κω κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή με ενδιάμεσες στάσεις στα νησιά Πάτμος, Λέρος και Κάλυμνος. Το νησάκι Αγαθονήσι θα εξυπηρετείται επίσης από το ίδιο υδροπλάνο δύο φορές την βδομάδα. Καθ'όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, θα υπάρχουν συχνότερα δρομολόγια για τους παραπάνω προορισμούς.

Στην Σάμο, οι επαγγελματίες του τουριστικού τομέα έχουν ήδη αναπτύξει επαφές με τους Τούρκους συναδέλφους τους με αφορμή την νέα γραμμή που θα συνδέει το Seferihisar, κοντά στην Σμύρνη, με το Καρλόβασι της Σάμου. Ένα καταμαράν θα αναλάβει τα δίωρα δρομολόγια μεταξύ Σάμου και Seferihisar, διευκολύνοντας την μετακίνηση των κατοίκων του ανατολικού Αιγαίου προς τις τουρκικές ακτές αλλά και την προσέλκυση μέρους των πέντε εκατομμυρίων τουριστών που επισκέπτονται την Σμύρνη προς την Σάμο και τα υπόλοιπα νησιά.

Η παράκτια συγκοινωνία θα τονώσει σημαντικά τον τουρισμό στα ελληνικά νησιά, δεδομένου ότι πολλοί Τούρκοι επιλέγουν πλέον νησιά του ανατολικού Αιγαίου για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Ένας ακόμη λόγος που οι Τούρκοι επιλέγουν φέτος τα ελληνικά νησιά για τις διακοπές τους είναι αναμφισβήτητα, η απόφαση του ελληνικού κράτους να διευκολύνει την διαδικασία έκδοσης άδειας Visa για τους Τούρκους επισκέπτες. (Πηγή:amna)