Υεμένη: Τουλάχιστον 54 νεκροί σε συγκρούσεις στο Άντεν

Oι συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αντίπαλων ενόπλων ομάδων στοίχισαν την ζωή σε τουλάχιστον 54 ανθρώπους στο Άντεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, όπου σφοδρές εκρήξεις σημειώθηκαν σε μια αποθήκη όπλων του στρατού της Υεμένης, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι εκρήξεις έγιναν αισθητές σε ολόκληρη την πόλη του Άντεν και στήλες καπνού υψώθηκαν πάνω από την αποθήκη των όπλων, την οποία είχαν ήδη λεηλατήσει από χθες, μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σπίτια ταρακουνήθηκαν και τζάμια έσπασαν, την ώρα που άλλα κτίσματα υπέστησαν ζημιές στις περιοχές πλησίον του σημείου της έκρηξης, είπαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, ωστόσο είναι δεν έχει καταστεί δυνατόν, προς το παρόν, να επιβεβαιωθεί ένας ακριβής απολογισμός των θυμάτων.

Η αποθήκη, που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του Άντεν, ανήκει στον στρατό της Υεμένης, όμως οι στρατιώτες την είχαν εγκαταλείψει αυτήν την εβδομάδα αφότου οι διοικητές τους έφυγαν εν μέσω του χάους που επικράτησε στην πόλη.(ΑΜΠΕ)
 

Booking.com