"Υπάρχει ενδιαφέρον για βρετανικές επενδύσεις 5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα"

Για την προώθηση επενδύσεων ύψους 5 δισ. ευρώ, που θα δημιουργήσουν 10.000 θέσεις απασχόλησης σε διάφορες περιφέρειες της Ελλάδας ενδιαφέρονται βρετανικές εταιρίες, όπως δηλώνει ο Βρετανός πρέσβης δρ Ντέιβιντ Λάντσμαν στο ΑΜΠΕ.

Επιβεβαιώνοντας το αμείωτο ενδιαφέρον για αναπτυξιακές επενδύσεις στην Ελλάδα, ο Βρετανός διπλωμάτης εκφράζει, παράλληλα, τον προβληματισμό αλλά και την προσδοκία των βρετανικών επιχειρήσεων για την απλούστευση του κανονιστικού πλαισίου που ισχύει στην ελληνική αγορά .

Τονίζει ότι «τα έργα που συζητήσαμε, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που αφορούν υψηλού επιπέδου οικιστική και τουριστική ανάπτυξη, βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού εδώ και χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια οι βρετανικές εταιρίες που παρέχουν τη χρηματοδότηση και την τεχνογνωσία για τα έργα αυτά, ανανεώνουν το ενεργό ενδιαφέρον τους για την επένδυσή τους και για την Ελλάδα».

«Όπως τόνισα στην κ. υπουργό», συνεχίζει ο Βρετανός πρέσβης στις δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, «ελπίζω ότι τα έργα αυτά μπορούν να λάβουν έγκριση και να ανοίξουν το δρόμο για επενδύσεις ύψους πέντε και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ και για τη δημιουργία περίπου 10.000 θέσεων εργασίας σε διάφορες περιφέρειες της χώρας.(ΑΠΕ)