Υπολοχαγός καταδικάστηκε για το θάνατο 4 στρατιωτών
Σε 9 χρόνια και 2 μήνες φυλάκιση με την κατηγορία «πρόκληση θανάτου εξαιτίας προμελετημένης αμέλειας» καταδικάστηκε ο υπολοχαγός Τουμέρ με απόφαση του  στρατοδικείου ,καθώς  φέρεται ότι ευθύνεται για το θάνατο των τεσσάρων στρατιωτών  Γιαμάν, Οζτούρκ, Άλτιν και Μπουλουτ’ούν. Αρχικά η ποινή τέθηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης, η οποία μετά αυξήθηκε στα 11 χρόνια, για να μειωθεί ,τέλος, στα 9 χρόνια και 2 μήνες.

Οι οικογένειες των θυμάτων είχαν διεκδικήσει τη μέγιστη ποινή για τον Τουμέρ, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας του Ιμπραήμ Οζτούρκ , κ. Μπουγιούκ, ο οποίος είχε απαιτήσει να μηνύσουν τον υπολοχαγό με την κατηγορία «φόνου με πιθανή πρόθεση», είπε στην εφημερίδα Μπίανετ ότι για τέτοια κατηγορία, η ποινή θα έπρεπε να ήταν πιο μεγάλη.

Το μοιραίο συμβάν έγινε στις 17 Αυγούστου στο τάγμα Ελαζίγ Καρατσοκά, όπου και σκοτώθηκαν οι 4 στρατιώτες. Από την επομένη, 18 Αυγούστου, ο Τουμέρ κρατείται σε στρατιωτική φυλακή. Ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι ανάγκασε τον  Οζτούρκ (το ένα θύμα) να κρατήσει  τη χειροβομβίδα, της οποίας είχε αφαιρέσει την περόνη, με σκοπό να τον «αναμορφώσει» καθώς είχε αποκοιμηθεί εν ώρα υπηρεσίας. Παραδέχτηκε δε ότι ο Οζτούρκ του ζήτησε δις να τοποθετήσει πίσω τη βγαλμένη περόνη, αλλά ο υπολοχαγός αρνήθηκε.