Υποστήριξη στον Ταρκάν, για την αρχαία πόλη των Αλλοιανών
Υποστήριξη έλαβε ο δημοφιλής Τούρκος τραγουδιστής Ταρκάν από τον Ερτουγρούλ Γιουνάι (Ertuğrul Günay), Υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας ,σχετικά με τις αναρτήσεις του στο Facebook για την αρχαία πόλη των Αλλοιανών .

Ο γνωστός τραγουδιστής είχε αναφέρει στο Facebook, ότι στενοχωριέται που δεν τηρείται η απόφαση που λήφθηκε για την διατήρηση της αρχαίας πόλης των Αλλοιανών . Ο Ταρκάν, επίσης έγραψε ένα τραγούδι με τίτλο «Ξύπνα», για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την επικείμενη καταστροφή της αρχαίας λουτρόπολης των Αλλοιανών.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος της Τουρκίας Βεϊσέλ Έρογλου (Veysel Eroğlu) ,λόγω των δηλώσεων του Ταρκάν αντέδρασε έντονα και τον κατηγόρησε λέγοντας «να μην ανακατεύεται, να ασχολείται με αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, να τραγουδάει ».Ενώ ο Υπουργός Πολιτισμού Γκιουνάι τον συγχάρηκε σήμερα ,αναφέροντας πως «Το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών μας δεν μας ενοχλεί, αντιθέτως ,μας χαροποιεί.»

Η αρχαία πόλη των Αλλοιανών ,η οποία βρίσκεται κοντά στην Πέργαμο και είναι το μοναδικό κέντρο υδροθεραπείας που κατάφερε να διατηρηθεί ως τις ημέρες μας, αν και κηρύχθηκε ως προστατευόμενη περιοχή, κινδυνεύει να καλυφτεί από τη δημιουργία του φράγματος Yordanlı. Οι σωστικές ανασκαφές που συνεχίζονται στους Αλλοιανούς από το 1998, έχουν φέρει στο φως πληθώρα ευρημάτων της ελληνιστικής, ρωμαϊκής και βυζαντινής περιόδου. Όπως αναφέρουν οι αρχαιολόγοι, σε διάστημα τριών μόνο μηνών ανακαλύφθηκαν 400 ιατρικά εργαλεία, 350 γυάλινα αντικείμενα και 160 αγαλματίδια.

Στις 20 Απριλίου του 2005, η αρχαία πόλη υδροθεραπείας των Αλλοιανών κηρύχθηκε ως «1ου βαθμού προστατευόμενη περιοχή» με την υπ' αριθμόν 724 απόφαση του κρατικού Συμβουλίου Προστασίας Πολιτιστικών Μνημείων Σμύρνης. Απόφαση την οποία έρχεται για ακόμα μία φορά το συμβούλιο προστασίας αρχαιοτήτων της Σμύρνης να αγνοήσει και να δώσει το «πράσινο φως» για να θαφτεί η πόλη και να προχωρήσει η κατασκευή του φράγματος.

 

Ταρκάν:το τραγούδι "Ξύπνα"