Αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στην ΤΔΒΚ
property="content:encoded">

Διεθνείς και τοπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την αναγνώριση της ελευθερίας των ομοφυλόφιλων ατόμων στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης Βόρειας Κύπρου, Χασάν Μποζέρ, υποσχέθηκε να τροποποιήσει τους νόμους που ορίζουν την ομοφυλοφιλία ως αδίκημα.

Σύμφωνα με τη Bianet, πολλές ενώσεις που αγωνίζονται ενάντια στην ομοφοβία, συνηγορούν στην μη αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας πλέον ως έγκλημα και υπέβαλαν σχετικό σχέδιο στον Πρόεδρο της Συνέλευσης της Βόρειας Κύπρου, Χασάν Μποζέρ (Hasan Bozer). Ο Μποζέρ έδωσε την υπόσχεσή του στις οργανώσεις ότι θα τροποποιήσει τους νόμους που θεωρούν την [[ομοφυλοφιλία]] έγκλημα.

Ο Σύλλογος Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Ομοφοβία οργάνωσε το "Συνέδριο Αλληλεγγύης και Δικτύωσης της Κύπρου 2010" στις 3-6 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Ομοφυλόφιλων και Λεσβιών (ILGA). Οι συμμετέχοντες στο διεθνές γεγονός τόνισαν ότι η ομοφυλοφιλία αναγνωρίζεται σαν έγκλημα μόνο στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και αξιολόγησαν το γεγονός αυτό ως "παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".