Μακελειό σε προεκλογική συγκέντρωση στην Τουρκία
Δύο εκρήξεις, με 2 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, σημειώθηκαν σήμερα σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ντιάρμπακιρ της Τουρκίας.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από εκατό ακόμη τραυματίστηκαν απόψε στο Ντιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, όταν σημειώθηκαν δύο εκρήξεις -η αιτία των οποίων παραμένει μέχρι στιγμής απροσδιόριστη- σε προεκλογική συγκέντρωση του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, δήλωσε απόψε ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας Μεχντί Εντέρ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

 

Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σε μικρή απόσταση από έναν μετασχηματιστή τάσης του δικτύου ηλεκτροδότησης σε κεντρική πλατεία του Ντιάρμπακιρ όπου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του HDP για να ακούσουν την ομιλία του ηγέτη του κόμματος Σελαχατίν Ντεμίρτας.

Οι πρώτες πληροφορίες που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο περί έκρηξης σε μετασχηματιστή, όμως ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ αμφισβήτησε την υπόθεση αυτή. Η έκρηξη σημειώθηκε “στο εξωτερικό” του μετασχηματιστή, εξήγησε ο Γιλντίζ επικαλούμενος την επιτόπια έρευνα που διεξήχθη. “Η επιθεώρησή μας έδειξε ξεκάθαρα ότι η έκρηξη δεν προήλθε από τον μετασχηματιστή” τόνισε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, προκλήθηκαν ζημιές από την ιδιαίτερα ισχυρή δεύτερη έκρηξη, η οποία σημειώθηκε περίπου 10' μετά την πρώτη.

Ο πρόεδρος Ερντογάν χαρακτήρισε τις εκρήξεις στο Ντιάρμπακιρ “προβοκάτσια” με στόχο να υπονομευτεί η ειρήνη στη χώρα, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές.

ΑΜΠΕ