Με 258 ψήφους πέρασε ο προυπολογισμός 2012
Με ευρεία αποδοχή 258 ψήφων, υπερψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2012 δίνοντας με αυτό τον τρόπο ένα «ισχυρό χαρτί» στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 8-9 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά, ψήφισαν 299 βουλευτές, εκ των οποίων οι 258 ψήφισαν υπέρ του προϋπολογισμού. Οι θετικές ψήφοι προήλθαν από τους βουλευτές των Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, δηλαδή των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου. Υπέρ ψήφισαν και οι βουλευτές που πρόσκεινται στην Δημοκρατική Συμμαχία καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Σωτήρης Χατζηγάκης, Ελσα Παπαδημητρίου, Γιώργος Λιάνης και Μιλένα Αποστολάκη. Ως μόνη διαρροή καταγράφεται το «όχι» του βουλευτή Θεσπρωτίας με το ΠΑΣΟΚ Χρήστου Κατσούρα.

Επιπλέον, τον προϋπολογισμό καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κύριοι Τάκης Αντωνακόπουλος και Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος δήλωσαν «παρών» όσον αφορά στην έγκριση των δαπανών του υπουργείου Ανάπτυξης και αυτό γιατί δεν περιλαμβάνεται ειδικός κωδικός για τους πυρόπληκτους της περιοχής.