Συνάντηση Πατριάρχη Βαρθολομαίου με έλληνες και κυπρίους

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχτηκε στο Φανάρι έλληνες και κυπρίους ανταποκριτές που συμμετέχουν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, το οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη.

Οι έλληνες δημοσιογράφοι ήταν ο Νίκος Μεγγρέλης, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της διεθνούς ομοσπονδίας δημοσιογράφων, η οποία εκπροσωπεί 600.000 δημοσιογράφους σε 120 χώρες, η Έννυ Μαγιάση, αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και η Φάνη Πετραλιά, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Από την πλευρά των Κυπρίων δημοσιογράφων ήταν η Ανδρούλα Γεωργιάδου, μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δημοσιογράφων, ο Χρήστος Γεωργίου, ταμίας της Ένωσης Συντακτών Κύπρου και η Ζωή Τηλεγράφου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης των Συντακτών Κύπρου.

Ο Νίκος Μεγγρέλης μετά την συνάντησή του με τον Πατριάρχη δήλωσε ότι "ήταν μεγάλη τιμή για μας τους δημοσιογράφους που γίναμε δεκτοί από τον Πατριάρχη και είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το Πατριαρχείο και τις δραστηριότητες του Πατριάρχη".

"Μεταφέραμε στον Πατριάρχη την αγάπη και τον σεβασμό των Ελλήνων, Κυπρίων και της παγκόσμιας κοινότητας δημοσιογράφων προς το πρόσωπό του και τονίσαμε ότι παρακολουθούμε στενά και με αγάπη όλη τη δράση του για τη φιλία και τον σεβασμό των λαών και την προστασία του περιβάλλοντος".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ