Συναυλία αφιερωμένη σε Ελληνίδες και Τουρκάλες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το Δημαρχείο της Σμύρνης πρόκειται να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, με ένα 6ήμερο φεστιβάλ. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και προβολές, επιδείξεις μόδας και λοιπές εκδηλώσεις που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα, θα ξεκινήσουν στις 7 Μαρτίου.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θα λάβουν χώρα διάφορες συναυλίες από το Κέντρο Τέχνης της Σμύρνης και το Κέντρο Τέχνης Ahmed Adnan Saygun (AASSM). Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει στην Καλλιτεχνική Σκηνή της Σμύρνης, την Γενική Διευθύντρια Σοπράνο της Κρατικής Όπερας και Μπαλέτου Αϊτούλ Μπουγιουκσαράτς (Aytül Büyüksaraç) και την Ντεμέτ Εϊτεμίζ (Demet Eytemiz) στο πιάνο.

Η Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης θα παρουσιάσει την Παρασκευή 11 Μαρτίου μια ιδιαίτερη συναυλία για τις γυναίκες της Τουρκίας και της Ελλάδας. Στο AASSM, θα βρεθούν επί σκηνής η Διευθύντρια Λίζα Ξανθοπούλου και η βιολίστρια Μπαχάρ Μπιριτζίκ (Bahar Biricik), συνοδευόμενες από την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα και την Πολυφωνική Καλλιτεχνική Χορωδία της Σμύρνης.

Διευθύντρια: Λίζα Ξανθοπούλου

Σολίστ: Μπαχάρ Μπιριτζίκ (Βιολί)

Διευθυντής Χορωδίας: Αλί Χοτζά

Χορωδία: Πολυφωνική Καλλιτεχνική Χορωδία της Σμύρνης

Πρόγραμμα:

  • Ουβερτούρα Ebru Güner Canbey
  • Κονσέρτο για Βιολί του Cemal Reşit Rey
  • Δωδεκανησιακή Σουίτα Νο 1 του Γιάννη Κωνσταντινίδη
  • Ζορμπάς (Σουίτα) του Μίκη Θεοδωράκη

 

Προμήθεια εισιτηρίων στα ταμεία του Κέντρου Τέχνης της Σμύρνης και του Κέντρου Τέχνης Ahmed Adnan Saygun