Τουρκία - Συνάντηση Μ. Τρεμόπουλου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, με Οικουμενικό Πατριάρχη

Από τον Οικουμενικό Πατριάρχη έγινε σήμερα δεκτός, στο Φανάρι, ο επικεφαλής του ελληνικού οικολογικού Κινήματος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Βαρθολομαίο για τις θέσεις της παράταξής του επί εθνικών θεμάτων.

«Επιβεβαιώσαμε τη συμφωνία μας για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, χωρίς καμία έκπτωση, επιβεβαιώσαμε, επίσης, θέματα που αυτονόητα έπρεπε να έχουν λυθεί στο παρελθόν, όπως την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής.

Πρέπει να μπουν επί τάπητος και να βρουν και αυτά τον δρόμο για τη λύση τους», δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Τρεμόπουλος.

Πρόσθεσε δε, πως «ο Οικουμενικός Πατριάρχης επιβεβαίωσε την ευαισθησία με την οποία παρακολουθεί τις διεθνές εξελίξεις και την αγωνία, με την οποία περιμένει τα αποτελέσματα της Συνόδου στην Κοπεγχάγη.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχει χαρακτηρισθεί ως "πράσινος Πατριάρχης".

Εδώ και αρκετά χρόνια επιβεβαιώνει ότι έχει πλήρη συνείδηση της παγκόσμιας οικολογικής κρίσης και ιδιαίτερα στην εποχή της δραματικής, για μας τουλάχιστον, κλιματικής αλλαγής».

Ο Πατριάρχης, από την πλευρά του, εξέφρασε ικανοποίηση για το οικολογικό μήνυμα του Πατριαρχείου, που «έχει ξεπεράσει σήμερα τα στενά εκκλησιαστικά όρια και έχει γίνει κεντρικό θέμα».

Ο κ. Τρεμόπουλος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τη διεθνή συνδιάσκεψη του «Πράσινου Διαλόγου Ανατολής - Δύσης», που οργανώνουν οι Τούρκοι Πράσινοι με κεντρικό θέμα «έξοδος από την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, και προσαρμογή της στα δεδομένα των χωρών της ΝΑ Ευρώπης».ΑΠΕ-ΜΠΕ