Τουρκικό δείπνο ιφτάρ στην Κω

Κως-Μπόντρουμ

O Σύλλογος Φιλίας Νήσων Αιγαίου πρόκειται να παραθέσει δείπνο ιφτάρ στην Κω.

O Σύλλογος Φιλίας Νήσων Αιγαίου υπό την προεδρία του πρόεδρου του δικηγόρου Μουράτ Ουνγκανέρ στις 27 Αυγούστου θα παραθέσει ένα δείπνο -ιφτάρ στην Κω,  όπου γεννήθηκε ο διάσημος ιατρός Ιπποκράτης.

Οι Τούρκοι της Κω ζούνε κυρίως στο χωριό Πλατάνι και στο κέντρο της Κω. Παρά το ότι υπάρχουν πολλά τζαμιά στο νησί μόνο δύο είναι ανοιχτά για προσευχή. Στο ιφτάρ που οργανώνεται το Σάββατο καλεσμένοι είναι οι Τούρκοι ομογενείς του νησιού.

Επίτιμος καλεσμένος στο ιφτάρ θα είναι ο βουλευτής Σμύρνης και πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών Βαλκανίων Ριφάτ Σαίτ.

Σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση αναμένετε να μετάσχουν από την Τουρκία ο Εκρέμ Σελιμέρ ,πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βαλκανικών Συλλόγων, ο Εντέρ Οζτούρκ Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Βαλκανικών Συλλόγων Σμύρνης, Ο καθηγητής Κοράι Βασόλ , μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Τιμουτσίν Γκιουντέμ και πολλά μέλη Βαλκανικών Συλλόγων. Στο δείπνο ιφτάρ δίπλα στον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Μουσουλμάνων Κω έχουν προσκληθεί και οι Τούρκοι ομογενείς που ζούνε στο νησί.

Booking.com